Audley House Fire Station, Hove

conversion of former fire station to residential use with playful reintroduction of fire doors

client

Acumen

collaborator
AJC

heritage
Brighton & Hove conservation

services
DESIGN, PLANNING, TECHNICAL

The former fire station was in poor condition when it was purchased by our clients. The brief was to refurbish the building and convert it into use as modern living units. Its great location close to the sea made it a fantastic and sustainable location for housing.

Colony decided to play on its former use as a fire station to bring character to the property, and the inside was furnished with graphics depicting its former use. 

Read More

drawings and model for the fire doors were produced for discussion with the conservation officer

internal details were retained to highlight the historic use

“we are very pleased with this consent, and the design was unexpected!”

CLIENT

similar projects

contact us

colony architects
the wine store, unit 7, brewery court,
theale, reading RG7 5AJ

for business enquiries:
+44 (0) 118 380 0328
design@colonyarchitects.com

for career and collaboration enquiries:
talent@colonyarchitects.com

for marketing and pr enquiries:
media@colonyarchitects.com

follow us on facebook,
twitter, instagram

2024 © colony architects limited